fredag 20. mars 2009

Ny dag, nye muligheter...

Torsdag 19.03

I dag har vi hatt 1/2 nynorsk skrivedag, men før det var det litt haste øving, og da litt grammatikk på Nye Vegar sin side. Mens halve klassen satt og gjorde det, satt de andre i en lesesirkel hvor vi leste 2 noveller. "Hårspray" skrevet av Solfrid Sivertsen og "Kven sin kropp er dette" av Rønnaug Kleiva. De var begge ganske spesielle, "Hårspray" om et far -datter forhold som går mot slutten, og også farens forhold til kona. Den andre novella, "Kven sin kropp er dette", handlet om en ung jente som er på vei til å ta abort, og da mest fordi moren vil det..


Vi leste novellene høyt, og snakket om temaer og underliggende problemer. Tekstene var også grunnlaget for oppgaven vi skulle skrive resten av dagen.
11.30 - 14.00 var skrivetiden vi fikk. Jeg valgte oppgave 1, der vi skulle skrive om novella "Kven sin kropp er dette" så vi skrev det fra moren, eller faren sin synsvinkel. Jeg valgte å skrive den fra morens synsvinkel, og synes vel egentlig det gikk ganske greit, etter først å ha fått startet ordentlig. Er som regel det som er problemet. Har ikke fått tilbake karakter på denne enda, men håper på det beste =)


Ingen kommentarer: